Zdravo. Sem Dašo. Z izdelavo rastlinskih terarijev sem se začel ukvarjati pred slabimi petimi leti. Rastline in narava sta me zanimali že od otroštva in ravno to je botrovalo tudi k temu, da sem se hotel vpisati na študij biologije v Ljubljani.

Zakaj rastlinski terariji?

Pot me je na koncu zanesla na Ekonomsko fakulteto, kar se je na koncu izkazalo za odlično rešitev, ker sem s tem pridobil veliko znanja na področju podjetništva in splošne ekonomije. Skozi študijska leta sem sicer iskal pot kako povezati podjetništvo z mojo strastjo, zato sem delal na veliko projektih, ki so dobili svoje začetke ampak jih nekako nisem uspel realizirati, vse dokler nisem našel strani Ameriške ustvarjalke terarijev in se v to dobesedno zaljubil. Ta ljubezen traja še danes in upam, da bom iz tega nekoč lahko naredil nekaj večjega. S pomočjo moje partnerke, staršev in prijateljev sem že sedaj naredil kar nekaj velikih korakov, žogica je pa sedaj na moji strani, da jo zalučam v tisto pravo smer.

Kako sem začel?

Vse kar se tiče terarijev, prave izbire rastlin, substrata, pogojev in same postavitve, sem se naučil sam s pomočjo internetnih gradiv in strokovnih člankov ter seveda s pomočjo drugih ustvarjalcev, ki zelo radi delijo svoje znanje. Moram reči, da je ta ”community” neverjeten in prav vsak s katerim sem govoril, mi je brez zadržkov podal kak koristen nasvet. Trenutno sem povezan s Hrvaško izdelovalko terarijev s katero si izmenjujeva mnenja in nasvete ter včasih tudi kak kos stekla ali rastlin. Razvoj se nikoli ne konča, kajti terariji nimajo tiste končne zgodbe in recepta, vedno se nekaj spremeni in vedno bi nekaj dodal, čeprav v očeh drugih izdelek izgleda popolno.

Zakaj sem se navdušil nad rastlinskimi terariji?

Moji začetki so bili kar turbulentni. Še zdaj se spominjam svojega prvega terarija, ki mi je po slabem tednu zgnil in nisem imel pojma zakaj je temu tako. Je pa trajalo kar nekaj let in vloženih sredstev, da sem prišel do pravega recepta in tiste estetske postavitve, ki danes navdušuje moje stranke. Občutek, ko prideš od svojega prvega amaterskega terarija do svoje spletne trgovine villeofplants.com je nepopisen.

Od prvega do zadnjega terarija je minilo kar nekaj žuljev, znoja in let ampak sem ”gural” in ”guram” še naprej, dokler ne bo vse popolno in tipi-topi. Vedno se rad pošalim, da je terarij primeren tudi za tiste, ki jim umrejo še kaktusi. Zakaj? Ker je s terarijem zelo malo dela. Kot že povedano se zaliva sam, vseeno pa je potrebno upoštevati navodila, da ga ne zalijemo preveč ali premalo, da se pobriše steklo tako znotraj kot zunaj in da ima pravilno postavitev, npr. izpostavljenost direktni sončni svetlobi pomeni ”THE END”.

Prihodnost?

Vsekakor je v načrtu razširitev prodajnega programa na druge izdelke, ki jih žal še ne morem omenjati dokler ne pridejo iz testne faze, povem pa lahko le to – vse bo izgledalo FANTASTIČNO! Moja velika želja je seveda odprtje svojega terarijskega showrooma, kjer bi ponujal resnično unikatne izdelke, ampak zato bo potrebno še veliko truda in dela. Kot rad pravim, počasi se daleč pride, le verjeti moraš vase in v svoj produkt, takrat je uspeh zagotovljen.

Sledi mojim družbenim omrežjem, da boš vedno na tekočem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja