Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne strani Ville of Plants – DAL Dašo Gomboc s.p. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.


Podatki

DAL Dašo Gomboc s.p.

Rakičan, Mladinska ulica 5, 9000 Murska Sobota


Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja,
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo,
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
 4. dostopnost izdelkov,
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve,
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene,
 7. način plačila in dostave,
 8. rok, v katerem je še možno odstopiti od nakupa in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 9. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.


Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Plačilo po povzetju


Stroški pakiranja se dodatno ne zaračunavajo. Strošek dostave je odvisen od lokacija kupca in je določen v zaključkih nakupa.


Dostava

Pri nakupu je možen osebni prevzem, za katerega se ne zaračunavajo nobeni dodatni stroški in dostava do prevzemnih mest Maribor, Celje in Ljubljana. Zaradi narave samih terarijev pa dostavo opravljam sam na izbran termin, ki ga določim sam. Razpoložljivost in sama dostava terarijev je odvisna od trenutne zaloge, ki je prav tako vidna na spletni strani.


Cene

Vse cene so v EUR in ne vsebujejo DDV (DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenim načinom plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.


Možnost izvensodnega reševanja potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Ville of Plants – DAL Dašo Gomboc s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.


Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.


Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.


Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.


Pravno obvestilo

Spletna stran Ville of Plants – DAL Dašo Gomboc s.p. in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Ville of Plants in logotip sta v lasti Ville of Plants – DAL Dašo Gomboc s.p.


Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@villeofplants.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Zagotavljanje kakovosti blaga in zadovoljni kupci sta moji glavni prioriteti.


Kvaliteta in garancija

Vse svoje izdelke izbiram skrbno. Vsi izdelki so pred prevzemom skrbno pregledani. Vse pošiljke so primerno spakirane, da ne prihaja do poškodb. V kolikor pa vseeno pride do poškodbe, vam na podlagi vaše fotografije izdelke nemudoma zamenjam ali povrnem kupnino in stroške dostave. Vsi rastlinski terariji imajo garancijo 1 mesec. V kolikor menite, da obstaja utemeljen razlog, da je s terarijem kaj narobe ali vam ne uspeva, imate na voljo 30 dni, da nam ga vrnete. V tem primeru vam bom v roku 30 dni od prejetja rastlinskega terarija vrnil kupnino in strošek dostave za vrnjeno blago ali pa vam bom poslal novega.


Rakičan, 15. 11. 2023