Nedavno sem na svojo spletno trgovino dodal najmanjši rastlinski terarij do sedaj. Polega tega pa še nekaj drugih novosti. Več v nadaljevanju … Preden spoznate nove izdelke dovolite, da vas povabim v čarobni svet rastlinskih terarijev, kjer se narava prepleta z estetiko in inovacijami. Tokrat vam predstavljam mini verzije rastlinskih terarijev – pravo umetnino, ki združuje lepoto rastlin in človeške domišljije. V tem članku boste podrobneje spoznali tri nove izdelke, ki so se znašli na villeofplants.com

Čarobnost Rastlinskih Terarijev: Kaj so in zakaj so tako posebni?

Rastlinski terarij je miniaturni ekosistem, ki je zaprt v stekleni posodi. Ta lahko vključuje različne plasti substrata, kot so pesek, zemlja in kamenčki, ter rastline, ki uspevajo v tem zaprtem okolju. Ena izmed najbolj zanimivih stvari pri terarijih je, da ustvarijo svoj vodni cikel – voda izhlapeva iz zemlje in rastlin ter se kondenzira nazaj na steklo, nato pa spet kaplja nazaj v tla. To omogoča rastlinam preživetje brez dodatnega zalivanja in skrbi.

Rastlinski terariji so kot majhni pravljični vrtovi, kjer lahko opazujete, kako rastline rastejo in se razvijajo v svojem mikro okolju. Njihova kompaktna velikost pomeni, da so primerni za skoraj vsak prostor v vašem domu – od okenske police do pisalne mize.

Rastlinski Terarij AMULET

Rastlinski terarij Amulet je najmanjši terarij do sedaj. Namenjen je zgolj kot okras oziroma kot amulet za srečo, ki ga lahko date kamorkoli, kjer se steklo ne more zlomiti. Rastlinski terarij Amulet vsebuje blazinast mah, ki ga prište zgolj 2-3x letno in to resnično malo.

Rastlinski Terarij EPRUVETKA

Rastlinski terarij Epruvetka je rastlinski terarij postavljen v majhno epruvetko. Namenjen je zgolj kot okras, ki ga lahko date kamorkoli, kjer se steklo ne more zlomiti. Rastlinski terarij Epruvetka vsebuje blazinast mah in majhno fitonijo. Ta terarij prište zgolj 2-3x letno in to resnično malo.

Rastlinski Terarij VALJ

Rastlinski terarij Valj je kot vidite podoben obliki valja in zato tudi tako ime. Valj je mini naslednik Nebotičnika. Najdete ga v treh velikostih in sicer v S, M in L obliki. Vsebuje blazinast mah in fitonije raznih barv. Rastline so v vsak terarij zasajene v posebno mešanico prsti, ki jo izdelam sam in je visoko kakovostna.

Kako skrbeti za rastlinski terarij?

V osnovi rastlinske terarije zalivamo takrat, ko opazite, da substrat ob stiku s steklom več ne daje  t.i. mokrega odtisa.  Slednje je odvisno predvsem od tega kakšen pokrov ima rastlinski terarij. Tisti s plutnimi zamaški držijo vlago znotraj posode dlje časa do tistih s steklenimi pokrovi, zato je te potrebno preverjati večkrat na leto. Za pršenje in zalivanje vedno uporabljamo izvirsko vodo, deževnico ali destilirano vodo. In količina vode? V majhne terarije vlijemo do 0,2 dcl vode, v srednje terarije 0,5 – 1 dcl vode, v velike terarije pa do 1,5 dcl vode. Več kot to ni priporočljivo.

Za te mini terarije skrb ni pretirano težka. Ker so manjši je z njimi tudi manj dela, kar pomeni, da jih zalivate oz. pršite dobesedno 2x na leto. Ja prav ste slišali, 2x na leto 🙂

Hvala za branje in prijeten dan še naprej. Aja btw – oglejte si tudi objave na mojem Instagram profilu ostalo ponudbo pa najdete na tej povezavi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja