Kokedama Zamija

29,99

5 na zalogi

Opis

Kokedama Zamija

Kokedama je japonska metoda vrtnarjenja, ki se je razvila v zadnjih desetletjih in je postala priljubljena oblika umetniškega vrtnarjenja. Beseda “kokedama” izvira iz japonskega jezika, kjer “koke” pomeni “moss” (mah), “dama” pa pomeni “krogla.” Gre za tehniko, pri kateri rastlina raste v krogli iz substrata in mahovega ovoja, namesto v tradicionalnem loncu ali posodi. Kokedame je mogoče oblikovati z različnimi vrstami rastlin, vključno z notranjimi in zunanjimi rastlinami. Ta metoda vrtnarjenja je priljubljena zaradi svoje estetske privlačnosti in zanimivega videza. Kokedame se lahko uporabljajo kot okrasni elementi v notranjih prostorih ali na vrtu, in lahko ustvarjajo čudovite in edinstvene okraske v vašem domu ali vrtu.

Zalivanje kokedame je odvisno od več dejavnikov, vključno z vrsto rastline in okoljskimi pogoji. Splošno pravilo je, da morate redno preverjati vlago v kokedami in zalivati glede na potrebe rastline. Tu je nekaj splošnih smernic:

  • Preverjanje vlage: Najpreprostejši način za določitev potrebe po zalivanju je, da preverite vlažnost kokedame. Lahko to storite tako, da rahlo pritisnete kroglico z blazinico prsta. Če je kokedama suha na dotik, je čas za zalivanje.
  • Frekvenca zalivanja: V splošnem je priporočljivo zalivati kokedame približno enkrat na teden ali ko se zgornji sloj substrata začne sušiti. Vendar pa to lahko variira glede na vrsto rastline in okoljske pogoje. Nekatere rastline potrebujejo več vlage, druge manj.
  • Zalivanje: Pri zalivanju kokedame poskušajte enakomerno navlažiti celotno kroglico. Običajno jo postavite v posodo z vodo in jo pustite, da se nasiči z vlago. Nato jo nežno stisnite, da odstranite odvečno vodo.
  • Prilagajanje glede na okolje: V vročih in suhih pogojih bo kokedama morda potrebovala več zalivanja, medtem ko v hladnejših in bolj vlažnih pogojih potrebuje manj pogosto zalivanje.

Oglejte si tudi objave na mojem Instagram profilu ostalo ponudbo pa najdete na tej povezavi.

Dodatne informacije

Dimenzije 15 × 15 × 25 cm