Šuma Sessions

Šuma Sessions” so mini videi v katerih na izbranih lokacijah bodisi v gozdu, travniku ali mestnem parku izdelam rastlinski terarij v naključno izbranih steklenih posodah. 

Kot večkrat omenjam je posebnost rastlinskega terarija ta, da ga zalivamo na redka obdobja, ki včasih nanesejo tudi po več mesecev. Ja, prav ste slišali, več mesecev. Ob upoštevanju nasvetov za vzdrževanje lahko rastline ob minimalni oskrbi rastejo več let.

Si za, da začneš svojo novo zgodbo z Rastlinskimi Terariji Ville of Plants? Spodaj najdeš izdelke iz posebne sekcije ”Šuma sessions”, ki so unikatni, izdelani v naravi in na voljo zgolj kot en komad. 

Rastlinski terarij Šuma Sessions

Kako deluje rastlinski terarij?

Tudi rastlinski terarij ima svoje potrebe, kljub temu, da so te resnično minimalne. V nadaljevanju so opisana kratka navodila in smernice z upoštevanjem katerih bo rastlinski terarij vaš dom krasil kar nekaj let. Brez skrbi, nismo v šoli, ob tem boste uživali in opazovali kako se rastlinski terarij razvija z minimalno oskrbo.

Rastlinski terarij

Postavitev

Rastlinskega terarija nikoli ne postavljamo na direktno sončno svetlobo ali temačen prostor. Rastline v rastlinskem terariju imajo rade zmerno svetlobo. Če so vaša okna na južni strani, terarij postavite v notranjost prostora, če pa na severni strani, ga lahko postavite bližje oknu.

Zalivanje

V osnovi rastlinske terarije zalivamo takrat, ko opazite, da substrat ob stiku s steklom več ne daje t.i. mokrega odtisa. Slednje je odvisno predvsem od tega kakšen pokrov ima rastlinski terarij. Tisti s plutnimi zamaški držijo vlago znotraj posode dlje časa do tistih s steklenimi pokrovi, zato je te potrebno preverjati večkrat na leto. Za pršenje in zalivanje vedno uporabljamo izvirsko vodo, deževnico ali destilirano vodo. In količina vode? V majhne terarije vlijemo do 0,2 dcl vode, v srednje terarije 0,5 - 1 dcl vode, v velike terarije pa do 1,5 dcl vode. Več kot to ni priporočljivo.

Temperatura

Rastline v rastlinskem terariju bodo srečne in zdrave, če zunanje okolje postavitve ne bo presegalo več kot 25 in manj kot 15 stopinj celzija.

Rastline

Rastline v rastlinskem terariju imajo tropske lastnosti in obožujejo okolje, ki jim ga nudi rastlinski terarij. Posajene so v organsko kakovostno prst, ki je sestavljena iz kokosovih vlaken z dodatkom vulkanske prsti, šote in deževnikovega humusa, kar rastlinam omogoča idealno zračnost in pretočnost obenem pa idealne pogoje za zdravo rast in razvoj.