Terarij je živa ”lončnica” in pogosta in zelo napačna predstava je, da zanj ni potrebno skrbeti, da se ga odloži na želeno mesto ter nanj ”pozabi” No, temu ni tako. Skrb za terarij je zelo enostavna, vseeno pa priporočam, da si ustvarite nekakšen urnik vzdrževanja, da bodo rastline zdrave in srečne.

Kako skrbeti za vaš rastlinski terarij?

Pravilno zalivanje: Zalivanje je ključnega pomena pri skrbi za rastlinski terarij. Preveč zalivanja lahko povzroči gnitje korenin, premalo pa lahko privede do izsušitve rastlin. Poskrbite za enakomerno vlažnost tal, vendar se izogibajte stoječi vodi. Priporočljivo je, da vodo zalivate neposredno v substrat, namesto da zalivate rastline.

Primerna osvetlitev: Svetloba je ključnega pomena za uspešno rast rastlin v terariju. Postavite terarij na mesto, kjer bo deležen razpršene svetlobe. Preveč neposredne sončne svetlobe lahko povzroči pregrevanje terarija, medtem ko premalo svetlobe lahko povzroči, da bodo rastline izgubile svojo vitalnost.

Redno vzdrževanje: Vaš rastlinski terarij bo potreboval redno vzdrževanje, da bo ostal v optimalnem stanju. Odstranite odmrle liste in rože ter očistite notranjo stran terarija. Občasno preverjajte vlažnost tal in zalivajte rastline po potrebi. Prav tako redno spremljajte rast rastlin in se prepričajte, da jim zagotavljate ustrezno skrb.

Z ustrezno skrbjo boste lahko ustvarili čaroben rastlinski terarij, ki vas bo navduševal s svojo lepoto in vas povezal z naravo na povsem nov način. Spoznavanje rasti rastlin, spremljanje njihovega razvoja in skrb za njihovo dobrobit vas bodo napolnili z občutkom zadovoljstva. Ne pozabite pa tudi na lastno veselje in sprostitev, ko boste opazovali ta majhen ekosistem, ki ste ga ustvarili v svojem domu. Srečno pri ustvarjanju vaše lastne mini džungle!

Tisti, ki ste to prebrali do konca vas za nagrado čaka koda 𝐇𝐕𝐀𝐋𝐀𝟏𝟎, s katero lahko pridobite 10% popust na vaš nakup 

Sledi mojim družbenim omrežjem, da boš vedno na tekočem.