Kaj je rastlinski terarij in zakaj je tako poseben?

Steklene posode, pokrite s plutnim ali steklenim pokrovom, v katere so posajene tropske rastline na kratko imenujemo rastlinski terarij.

Posebnost rastlinskega terarija je, da se ne zaliva, zgolj pršimo ga. Odpiramo ga zelo redko, pomembno je pa predvsem tudi to, kam ga postavimo. Ob upoštevanju nasvetov za vzdrževanje lahko rastline ob minimalni oskrbi rastejo več let.

Kako deluje rastlinski terarij?

Rastlinski terarij bo uspeval, če boste upoštevali zelo jasna in čisto enostavna navodila.

POSTAVITEV

Rastlinski terarij nikoli ne postavljamo na direktno sončno svetlobo, ker se v njem lahko ustvari efekt rastlinjaka, kar lahko poškoduje rastline.

Če so vaša okna na južni strani, terarij postavite v notranjost prostora, če pa na severni strani, ga lahko postavite bližje oknu.

ZALIVANJE

Rastlinski terarij pršimo po površju na vsakih pet tednov oziroma takrat ko opazimo, da se steklo več ne rosi. Vedno uporabljamo izvirsko vodo, deževnico ali destilirano vodo.

TEMPERATURA

Rastline v terariju bodo srečne in zdrave, če okolje kjer je terarij postavljen ne bo presegalo več kot 25 stopinj celzija.

RASTLINE

Rastline v terariju imajo tropske predizpozicije in so navajene na vlažno okolje.

Posajene so v organsko kakovostno prst, ki je sestavljena iz kokosovih vlaken kar omogoča idealno zračnost in pretočnost.