Rastlinski terarij Krogla

9,99

10 na zalogi

Opis

Rastlinski Terarij Krogla

je terarij, ki je idealen za praznične dni in ki bo vašo Božično jelko dvignil na rastlinski nivo in ji dodal pridih narave, sploh, če krasite umetne jelke. Ta rastlinski terarij lahko vsebuje fitonije raznih barv in pa seveda blazinast mah, brez katerega moji terariji enostavno ne zmorejo. Krogla sicer ni iz stekla ampak je iz kakovostnega PVC materiala, ki daje občutek kot, da je iz stekla. Terarij ni lomljiv zato je primeren tudi za otroke.

V osnovi rastlinske terarije zalivamo takrat, ko opazite, da substrat ob stiku s steklom več ne daje  t.i. mokrega odtisa.  Slednje je odvisno predvsem od tega kakšen pokrov ima rastlinski terarij. Tisti s plutnimi zamaški držijo vlago znotraj posode dlje časa do tistih s steklenimi pokrovi, zato je te potrebno preverjati večkrat na leto.

Za pršenje in zalivanje vedno uporabljamo izvirsko vodo, deževnico ali destilirano vodo. In količina vode? V majhne terarije vlijemo do 0,2 dcl vode, v srednje terarije 0,5 – 1 dcl vode, v velike terarije pa do 1,5 dcl vode. Za tega miniaturnega velja zgolj en majhen prš. Več kot to ni priporočljivo.

Oglejte si tudi objave na mojem Instagram profilu ostalo ponudbo pa najdete na tej povezavi.

Dodatne informacije

Dimenzije 8 × 8 × 8 cm