Delavnica Rastlinskih Terarijev – MIKK Murska Sobota

35,00

13 na zalogi

Opis

Delavnica Rastlinskih Terarijev – MIKK Murska Sobota

*V košarici izbereš osebni prevzem

Z delavnico rastlinskih terarijev se vračam v Mursko Soboto in to direktno v Grad sredi parka v prostore kluba MIKK (Mladinsko informativni kulturni klub). Če uživaš v ustvarjanju ter ljubiš rastline in naravo, potem je ta delavnica Izdelave Rastlinskih Terarijev idealna zate!

Na delavnici boš spoznal/a, kaj so rastlinski terariji, kako so sestavljeni in kako delujejo. Izvedel/a boš tudi, katere rastline so primerne zanje in zakaj jih zalivamo tako malo. Po teoretičnem delu bom jaz prikazal izdelavo, potem pa boš z moj ali brez nje sam/a ustvaril/a svoj  rastlinski terarij, ki ga boš seveda odnesel/a domov.

Ves material in pripomočke zagotovim jaz. Trajanje delavnice je približno 1,5 ure. Delavnica je primerna tako za otroke kot tudi odrasle.

Delavnica bo potekala 5.7.2024 ob 10:00 v klubskih prostorih MIKK

____

Še nekaj malega o rastlinskih terarijih.

V osnovi rastlinske terarije zalivamo takrat, ko opazite, da substrat ob stiku s steklom več ne daje  t.i. mokrega odtisa.  Slednje je odvisno predvsem od tega kakšen pokrov ima rastlinski terarij. Tisti s plutnimi zamaški držijo vlago znotraj posode dlje časa do tistih s steklenimi pokrovi, zato je te potrebno preverjati večkrat na leto.

Za pršenje in zalivanje vedno uporabljamo izvirsko vodo, deževnico ali destilirano vodo. In količina vode? V majhne terarije vlijemo do 0,2 dcl vode, v srednje terarije 0,5 – 1 dcl vode, v velike terarije pa do 1,5 dcl vode. Za tega miniaturnega velja zgolj en majhen prš. Več kot to ni priporočljivo.

Oglejte si tudi objave na mojem Instagram profilu ostalo ponudbo pa najdete na tej povezavi.

Dodatne informacije

Dimenzije 8 × 8 × 8 cm
Terarij

Plutko, Bucko